Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen én antwoorden

Heb je een vraag? Wij beantwoorden deze graag.

Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de meest gestelde vragen. De vragen die we krijgen proberen we zo duidelijk mogelijk te beantwoorden. De antwoorden op de meest gestelde vragen treft je hieronder dan ook aan. 

Mocht je een vraag hebben die er niet bij staat, neem dan contact met ons op, dan beantwoorden we deze graag voor je en zorgen ervoor dat we deze tevens in deze lijst meenemen, zodat we onze klanten nog beter kunnen informeren.

 

Kan ik een gourmetschotel invriezen?

Zeker kan dat! Laat het ons wel even weten, dan maken we het niet op schaal, maar zorgen we dat het op kleine foodtainers zit die zo bij thuiskomst ingevroren kunnen worden.

Heeft Vleeshouwerij Saasveld ook gluten vrije gourmetschotels?

Zeker! De meeste producten van ons zijn al gluten vrij. Maar mocht je een gluten allergie hebben, dan kunnen wij altijd zorgen voor een pakket waarbij ieder stukje vlees gluten vrij is.

Moet ik een gourmetschotel van tevoren bestellen?

Ja graag, wij maken alles vers en zo lekker mogelijk en hebben het liefst dat je de bestelling voortijdig (minimaal 1 dag van tevoren) doorgeeft zodat wij het netjes klaar hebben staan als je in de winkel komt.

Wanneer en waar bezorgt Vleeshouwerij Saasveld?

In de regel kun je onderstaande aanhouden;

 • Dinsdag: Borne, Ootmarsum en omstreken
 • Woensdag: Oldenzaal, Hengelo en Enschede
 • Donderdag: Almelo, Borne
 • Vrijdag: Borne, Ootmarsum en omstreken
 • Zaterdag: Overal

Is jullie vlees ook gluten vrij?

Al ons naturel vlees is uiteraard altijd gluten vrij. Maar wist je dat het overgrote deel van ons assortiment gluten vrij is? Wij houden daar bij het selecteren van de kruiden en marinades voor jou al rekening mee.

Tip: Weten of een product gluten vrij is? Vraag het onze medewerkers, die weten je zo te vertellen welke producten gluten vrij zijn.

Kan ik ook borden en bestek bij Vleeshouwerij Saasveld huren?

Ja, ook dat kan bij ons. Je kunt kiezen uit porselein of kunststof. Onze kunststof borden en bestek zijn van degelijke en stevige kwaliteit, wel handig om te weten.

 • Voor porseleinen borden en bestek rekenen we € 0,50 per persoon
 • Voor porseleinen borden en rvs bestek inclusief schoonmaakkosten rekenen we € 1,50  euro per persoon. (minimaal € 25,-)

Verhuurt Vleeshouwerij Saasveld ook barbecues?

Jazeker, bij het afnemen van een barbecue pakket is het ook mogelijk om een bbq te huren.

 • Voor een gas-bbq rekenen we € 12,50 incl. het gas.
 • Voor het schoonmaken rekenen we € 12,50
 • Voor een houtskool barbecue rekenen we € 10,- exclusief houtskool

Je kunt ervoor kiezen de barbecue ook zelf schoon te maken, dan vervallen uiteraard de schoonmaakkosten

 

Bezorgt Vleeshouwerij Saasveld zelf of laat ze dit bezorgen?

Wij bezorgen bestellingen altijd zelf. Bestellingen worden dus door onze eigen mensen op de afgesproken dag en dagdeel bezorgt.

Op welke dagen bezorgt Vleeshouwerij Saasveld?

Wij bezorgen op dinsdag t/m zaterdag. Op maandag bezorgen we niet. Op zondag bezorgen we wel, maar hiervoor berekenen we dan standaard een opslag van € 10,-

Berekent Vleeshouwerij Saasveld bezorgkosten?

Bij elke bestelling vanaf € 125,- of meer bezorgen wij zelfs gratis in een straal van 20 kilometer vanaf Saasveld. (Almelo, Hengelo, Borne, Delden, Oldenzaal, Ootmarsum, Tubbergen en alle aanliggende dorpen)
Valt jou plaats buiten de 20 kilometer? Geen probleem, we bezorgen het je graag, maar rekenen wel € 15,- bezorgkosten. (Enschede, Wierden, Enter, Rijssen, Hellendoorn, Denekamp etc.)

Op zon- en feestdagen rekenen wij voor elke bestelling € 20,- bezorgkosten.

Hoe werkt het bezorgen bij Vleeshouwerij Saasveld?

Bij het plaatsen van een bestelling in de webshop kies je voor de mogelijkheid; afhalen in de winkel óf bezorgen aan huis. Op basis van jouw keuze, bepaal je dan zelf of je contant of via een pinbetaling wilt betalen. Het uiteindelijke bedrag van je bestelling (via de webshop) kan dan wel iets afwijken, i.v.m. de genoemde kilogram tarieven. We kunnen je geruststellen dat we ons uiterste best doen dit verschil zo klein mogelijk te laten.

Kies je voor bezorgen, geef dan je postcode in, we werken met vaste routes, die gekoppeld zijn aan een postcodegebied. Afhankelijk in welk postcodegebied je woont kun je dan nog kiezen om je bestelling ‘s ochtends of ‘s middags te laten bezorgen.

Hoe werkt het bestellen in de webshop?

We hebben het bestellen in de webshop zo eenvoudig mogelijk proberen te houden.

Je kunt als volgt te werk gaan;

 1. Kies je product(en) in de shop
 2. Ga naar je winkelmand en vul je gegevens in
 3. Maak een keuze voor afhalen of bezorgen
 4. Maak keuze voor datum en tijdstip
 5. Betaal contact of per pin (n de winkel of aan onze bezorger)

Er zit geen betaaloptie in de webshop, waarom is dat?

Daar wij veel van onze producten berekenen op basis van kilogram tarieven, hebben we ervoor gekozen dat je wel een prijs krijgt op basis van je bestelling in de webshop, maar dat je niet gelijk in de webshop hoeft af te rekenen. Onze ambachtelijke werkwijze maakt, omdat we het vlees handmatig en zo vers mogelijk snijden, dat we nooit helemaal exact op gewicht kunnen snijden.

Hoe kan ik het beste gourmetten?

Gourmetten kan het best op een gourmetstel of op een grillplaat/teppanyaki plaat.

Als ik vlees overhoud, moet ik het dan weggooien?

Nee, dat zou natuurlijk zonde zijn. Al ons vlees is echt vers, en zolang het koel heeft gelegen, kan het naderhand zo de vriezer in en kun je er bij de volgende barbecue weer tevoorschijn halen.

Hoeveel stukjes vlees moet ik rekenen met een barbecue?

Uiteraard is dat afhankelijk of je grote of minder grote eter bent of te eten krijgt, maar wij houden gemiddeld 4 tot 5 stukken vlees per persoon aan. Hou je over, geen probleem, verpak het goed en doe het in de diepvries.

Kan ik zelf mijn barbecuepakket samenstellen?

Tot op zekere hoogte kan dat zeker. Bij elk pakket staat aangeven wat de extra mogelijkheden zijn, zo kun je kiezen voor meer of minder stukjes vlees, maar ook kun je bij sommige pakketten kun je sommige stukjes vlees vervangen door een ander stukje vlees. Leef je uit in onze webshop, of kom naar de winkel.

Hebben jullie ook kaartjes die bij het cadeau kunnen?

Jazeker hebben we dat. We hebben kaartjes waar je een persoonlijke boodschap op kunt zetten. En bij onze cadeaubonnen is er ook ruimte om een boodschap te vermelden.

Kan ik zelf het bedrag van de geschenkbon bepalen?

Jazeker kan dat. Er is zelfs ruimte voor een persoonlijke boodschap. Kom daarvoor wel naar de winkel, we helpen je daar graag verder.

Wat voor soort geschenken heeft Vleeshouwerij Saasveld?

Bij ons is er voor elke gelegenheid wel wat te vinden. Zo hebben wij: Vleesschotels, Worst mandjes, Abrahams en Sara’s en uiteraard cadeaubonnen.

Welk soort barbecue pakket moet ik kiezen?

We hebben verschillende pakketten, eigenlijk voor ieder wat wils. Van standaard stukjes vlees tot en met pakketten met heerlijke biefstuk of varkenshaassate. En over smaak valt niet te twisten, soms is een speklap of worstje minstens net zo lekker.

Er zit “schimmel” op op mijn droge worst, kan dat kwaad?

Schimmels zijn er in vele soorten en maten, het ligt er dus aan welke schimmel. Een witte poederige “schimmel” kan geen kwaad en sommigen vinden het zelfs lekkerder! Een blauwe of groene schimmel is niet goed! Kan een teken zijn dat de worst verstikt is in de verpakking of te vochtig heeft gelegen.

Hoe lang kun je droge worst bewaren?

Droge worst zegt het al, de worst moet droog en onverpakt bewaard worden. Mag gewoon op het aanrecht, of aan een stokje/haakje in de kast.

Tip: Wacht niet te lang, de worst droogt gewoon door. Dus hang je de worst bijvoorbeeld in de keuken, dan zal de worst sneller drogen dan wanneer je ‘m in je kelder hangt.

Maakt Vleeshouwerij Saasveld alle worsten zelf?

Jazeker, al onze worsten maken wij zelf. Met ons eigen geselecteerde vlees en met verse kruiden maken we allerlei soorten, van verse worsten tot gedroogde fuetworsten.

Hoe kan ik mijn vlees het beste bereiden?

De keuze van je stuk vlees bepaald eigenlijk ook de bereiding. Niet ieder stuk vlees leent zich om te braden en niet ieder stukje leent zich er voor om rosé te eten.

Tip: Wil je het exact weten? Vraag dan onze medewerkers naar de juiste bereiding voor het stuk vlees dat je koopt. Dat kan in de winkel, maar ook per e-mail op info@vleeshouwerijsaasveld.nl

Hoe kan ik het best mijn vlees ontdooien?

Als het vlees uit de vriezer komt heeft het tijd nodig om te ontdooien.

Tip: Wil je de kwaliteit behouden. Leg het vlees dan bijvoorbeeld een avond van tevoren in de verpakking op een schaaltje in de koelkast. Als je het dan ‘s avonds wilt klaarmaken, is het netjes ontdooid. Houdt dan nog wel rekening, dat voor sommige vleesproducten geldt, dat verwerken op kamertemperatuur de smaak ten goed komt.

Hoe lang is vers vlees houdbaar?

Na aankoop is ons verse vlees gemakkelijk een dag of 3 houdbaar in je koelkast. In de verpakking zoals je het hebt gekocht. Voor onze gevacumeerde artikelen is dat zelfs nog een paar dagen langer. Wil je het vlees langer bewaren, dan kun je het beter in de diepvries leggen. Daar blijft het minstens 3 maanden goed.

Tip: zet altijd een datum op de verpakking voordat je het in de diepvries legt.

Welk rundvlees verkoopt Vleeshouwerij Saasveld?

Wij verkopen uitsluitend vrouwelijk rund- en kalfsvlees van het ras blonde d’aquitaine.

Is het rundvlees van Vleeshouwerij Saasveld gerijpt?

Ja, al ons rundvlees heeft minstens 10 dagen gerijpt in het vacuum alvorens het bij ons in de toonbank ligt. Dit rijpen komt de smaak en malsheid van met name de biefstuk en entrecotes ten goede.

Wanneer is mijn verse vlees niet goed meer?

Wij gebruiken in voor ons verse vlees geen toevoegingen om de kleur te behouden. Dat betekent wel dat het vers gekochte stukje vlees na aankoop wel iets terug kan lopen in kleur. En dat mag ook! Door blootstelling van vlees aan lucht en licht gaat vlees namelijk verkleuren.

Ons advies:

 1. Na aankoop van vers vlees adviseren wij dan ook om het stuk vlees binnen 1-3 dagen de consumeren.
 2. Weet je niet wanneer je het gaat gebruiken? Leg het dan voor de zekerheid in de vriezer.
 3. Weet je het niet meer? Ruik en voel, vers vlees heeft geen sterke geur en plakt niet.

Hoe moet je vlees invriezen?

We hebben het hier overzichtelijk voor je neergezet. 1 t/m 3 doen wij al voor jou, dat hoef je dus niet meer zelf te doen. Wij doen dat wel op basis van 4 personen. De langste houdbaarheid houdt je simpelweg om het vlees in onze verpakking in te vriezen.

 1. Verdeel of snij je vlees in kleine porties.
 2. Maak porties afgestemd op je gezinssamenstelling voordat je het in de diepvries legt.
 3. Gebruik altijd daarvoor bestelde diepvrieszakjes (verkrijgbaar in de supermarkt).
 4. Invriezen van je verse vlees doe je bij voorkeur direct als je thuis bent gekomen.
 5. De beste temperatuur is tussen de -20 en -40 graden.

Hoe lang kun je vlees over het algemeen bewaren in de diepvries?

 • Gemiddeld kun je bijvoorbeeld voor rundvlees ca. 6 maanden aanhouden.
 • Voor kalfsvlees, varkensvlees en lamsvlees, adviseren we dit maximaal ca. 3 maanden aan te houden.
 • Voor wat betreft gehakt, adviseren we ca. 2 maanden.

Bij vlees invriezen kun je de volgende stelregel aanhouden. Hoe groter het stuk, hoe langer het goed blijft.

Kun je vlees invriezen?

Vlees kun je prima invriezen. Doe dit bij voorkeur meteen na aankoop.