Eerlijk vers vlees, duurzaam en gecontroleerd

Eerlijk rund en kalfsvlees

Wij werken met het vleesras blonde d’aquitaine, waar wij uitsluitend de vaarskoeien van hebben.

Onze runderen grazen dagelijks in de Twentse natuur waardoor ze een stressvrij leven leiden. Samen met een evenwichtige uitgebalanceerde voeding maakt dat het vlees van onze runderen sappig en mals. De kalfjes blijven vanaf de geboorte bij de moederkoe lopen en krijgen ook een uitgebalanceerde voeding wat de kwaliteit en de malsheid van het vlees ten goede komt.

De runderen van ons grazen in de weilanden rondom Saasveld, en leiden een stressvrij leven. Ze lopen zelfs met regelmaat in het weiland tegenover onze winkel!
Ons rundvlees wordt gerijpt, wat de smaak en malsheid van met name biefstuk, entrecote en ander rood vlees zeer positief beïnvloed.

Eerlijk vlees, gecontroleerd van grond tot mond.

Varkensvlees; verschil dat je proeft

Ook onze varkens komen uit stallen in en rond Saasveld, waar ze speciaal voor ons gemest worden.
Hierdoor kunnen wij telkens weer dezelfde goede kwaliteit vlees waarborgen.
Zo hebben onze varkens alle ruimte en leiden ze net als onze koeien een stressvrij leven. Die rust en ruimte proef je absoluut terug  in onze producten; de heerlijke smaak van een ouderwets stukje varkensvlees.

Lamsvlees en wild

Uiteraard kun je ook voor lamsvlees en wild bij ons terecht. Het wild dat wij aanbieden komt uitsluitend van lokale, professionele jagers, waarmee wij samenwerken. Mede hierdoor kunnen wij ook voor de kwaliteit daarvan in staan. Wild is verkrijgbaar, maar wel afhankelijk van het actuele aanbod.

Waarom kiezen voor vers vlees van Vleeshouwerij Saasveld?

Wat maakt Vleeshouwerij Saasveld uniek?

 • 100% Eerlijk en betrouwbaar vlees
 • Welzijn dieren staat voorop
 • Altijd kraakvers vlees
 • Puur vlees, authentiek en smaakvol
 • Ook voor catering en BBQ op locatie
 • Winkel en online perfect bereikbaar
 • Bezorgen? Geen probleem
 • Twentse gastvrijheid

Eerlijk vers vlees, een kleine selectie

Resultaat 1–5 van de 7 resultaten wordt getoond

 

Waarom duurzaam belangrijk is

Het begrip duurzaam zegt wat ons betreft vooral iets over een verantwoorde productie met aandacht voor een zorgvuldig gebruik van grondstoffen, energie en de belasting van het milieu.

Het dierenwelzijn én verantwoorde voeding zien wij als belangrijkste aspect van duurzaamheid. 

Door dit consequent toe te passen weten wij dat het de smaak van het vlees uiteindelijk 100% ten goede komt. Het verschil is duidelijk te proeven, en over smaak valt niet te twisten.

 

Gecontroleerd vers vlees:
Van grond tot mond

Dat wij hierin verder gaan dan andere slagers, maakt ons uniek. Eigen koeien en varkens die rondom Saasveld grazen, welke slager doet dat?

Wij houden daarmee toezicht op het welzijn van onze dieren en het voer dat ze krijgen. Op deze manier durven wij 100% achter onze producten te staan. Dagelijkse verse kwaliteit is hiermee gegarandeerd.

 

Vers vlees: Verschil is duidelijk merkbaar

Het verschil zie je zelf als je ons verse vlees vergelijkt met dat van anderen. Geen kunstmatige toevoegingen en uitsluitend natuurlijke producten worden gebruikt bij onze processen.

Hierdoor kun jij als consument met een gerust hart kiezen voor een duurzaam, maatschappelijk verantwoord product.

 

 

Koeien - vers vlees - Vleeshouwerij Saasveld
Koeien aan het voer Vleeshouwerij

Is jullie vlees ook gluten vrij?

Al ons naturel vlees is uiteraard altijd gluten vrij. Maar wist je dat het overgrote deel van ons assortiment gluten vrij is? Wij houden daar bij het selecteren van de kruiden en marinades voor jou al rekening mee.

Tip: Weten of een product gluten vrij is? Vraag het onze medewerkers, die weten je zo te vertellen welke producten gluten vrij zijn.

Hoe lang is vers vlees houdbaar?

Na aankoop is ons verse vlees gemakkelijk een dag of 3 houdbaar in je koelkast. In de verpakking zoals je het hebt gekocht. Voor onze gevacumeerde artikelen is dat zelfs nog een paar dagen langer. Wil je het vlees langer bewaren, dan kun je het beter in de diepvries leggen. Daar blijft het minstens 3 maanden goed.

Tip: zet altijd een datum op de verpakking voordat je het in de diepvries legt.

Welk rundvlees verkoopt Vleeshouwerij Saasveld?

Wij verkopen uitsluitend vrouwelijk rund- en kalfsvlees van het ras blonde d’aquitaine.

Is het rundvlees van Vleeshouwerij Saasveld gerijpt?

Ja, al ons rundvlees heeft minstens 10 dagen gerijpt in het vacuum alvorens het bij ons in de toonbank ligt. Dit rijpen komt de smaak en malsheid van met name de biefstuk en entrecotes ten goede.

Wanneer is mijn verse vlees niet goed meer?

Wij gebruiken in voor ons verse vlees geen toevoegingen om de kleur te behouden. Dat betekent wel dat het vers gekochte stukje vlees na aankoop wel iets terug kan lopen in kleur. En dat mag ook! Door blootstelling van vlees aan lucht en licht gaat vlees namelijk verkleuren.

Ons advies:

 1. Na aankoop van vers vlees adviseren wij dan ook om het stuk vlees binnen 1-3 dagen de consumeren.
 2. Weet je niet wanneer je het gaat gebruiken? Leg het dan voor de zekerheid in de vriezer.
 3. Weet je het niet meer? Ruik en voel, vers vlees heeft geen sterke geur en plakt niet.