In onze eigen worstmakerij werken we uitsluitend met natuurlijke grondstoffen

Ambachtelijk bereid op authentieke wijze

Onze worsten worden op ambachtelijke wijze bereid. Wij werken uitsluitend met natuurlijke grondstoffen, zoals vers rund- en varkensvlees en verse kruiden. Hierdoor krijgen de worsten en hammen een authentieke, eigen smaak.

Onze worstmakerij heeft nog een ouderwetse rookkast, waar nog heerlijk gerookt wordt op beukenhout.

Het drogen van onze worsten gebeurt eveneens op de traditionele manier; aan stokken op de zolder. En dat proef je!

Dit is niet onopgemerkt gebleven, we hebben inmiddels onze eerste prijzen in de wacht weten te slepen!

Onze bekroonde worsten

Verschillende worsten hebben inmiddels al prijzen ontvangen. Wat dacht je van de heerlijke smaak van onze onvervalste Twentse Fuet, die qua smaak en eerlijkheid niet onderdoet voor de originele variant uit Spanje.

Meer dan 50 soorten worsten uit voorraad leverbaar

Je grijpt bij ons niet mis, als het gaat om een heerlijke verse, droge, kook-, of leverworst. We hebben meer dan 50 soorten worsten, voor iedere smaak wat wils.

Verse vleeswaren? Ook hiervoor bieden we een breed assortiment, waarbij het verschil absoluut in de smaak terug te vinden zal zijn.

Kom proeven bij ons in de slagerij, we bieden je graag een proeverijtje aan, smaak overtuigt.

Een kleine greep uit onze worstmakerij vindt je hier

De overtuigende smaak vindt je terug in onze:

  • Verse worsten, zoals fijne en grove worst, runderworst enz.
  • Droge worsten, zoals Chorizo, Fuet, Peperworst, Whiskeyworst enz.
  • Kookworsten, zoals Grillworst, Rookworst, Palingworst enz.
  • Leverworsten, zoals Saksische, Hausmacher, Baklever enz.
  • Vleeswaren, zoals Italiaanse Coppa, Schouderham, Boterhamworst enz

De smaakvolste worsten van Twente

Resultaat 1–5 van de 8 resultaten wordt getoond

 

Geen genoegen met minder

Wij nemen geen genoegen met minder. Gecontroleerde kwaliteit waar we zelf meer dan 100% achter staan, omdat we er van A tot Z bij betrokken zijn.

Wij werken daarom altijd met natuurlijke grondstoffen. Je proeft het altijd weer terug. Echte passie, elke dag opnieuw, daar begint een lekker stukje vlees mee.

Kom gerust kijken én proeven in onze winkel. Onze mensen helpen je graag.

Worstmakerij Vleeshouwerij Saasveld

Er zit “schimmel” op op mijn droge worst, kan dat kwaad?

Schimmels zijn er in vele soorten en maten, het ligt er dus aan welke schimmel. Een witte poederige “schimmel” kan geen kwaad en sommigen vinden het zelfs lekkerder! Een blauwe of groene schimmel is niet goed! Kan een teken zijn dat de worst verstikt is in de verpakking of te vochtig heeft gelegen.

Hoe lang kun je droge worst bewaren?

Droge worst zegt het al, de worst moet droog en onverpakt bewaard worden. Mag gewoon op het aanrecht, of aan een stokje/haakje in de kast.

Tip: Wacht niet te lang, de worst droogt gewoon door. Dus hang je de worst bijvoorbeeld in de keuken, dan zal de worst sneller drogen dan wanneer je ‘m in je kelder hangt.

Maakt Vleeshouwerij Saasveld alle worsten zelf?

Jazeker, al onze worsten maken wij zelf. Met ons eigen geselecteerde vlees en met verse kruiden maken we allerlei soorten, van verse worsten tot gedroogde fuetworsten.